Nyhet

logo
Ekologisk
Andillian Cabernet Franc

Årgång:

2022

Andillian Cabernet Franc

Argentina


149,00 kr

Systembolaget nr:

9515901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ett intensivt vin med inslag av viol, mörka bär, örter och grön paprika. Vinet är mjukt och komplext med en fin tanninstruktur och ett långt angenämt avslut.

Produktion

Andillian Cabernet Franc 2022 är omsorgsfullt framställt med traditionella metoder och en passion för kvalitet. Efter handskörd och noggrann sortering av druvorna genomgår vinet 4 dagars kallmacerering före jäsningsprocessen i rostfria ståltankar. Efter en förlängd maceration för att balansera tanniner och intensifiera fruktens smaker, lagras vinet i betongäggstankar i 8 månader innan det buteljeras.

Passar till

Grillat kött, charkuterier, korvar, kalvstek eller grillad kyckling.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Andillian är en symbol för dynamiska, fräscha och moderna viner som fångar den nya världens fulla potential och är resultatet av pionjärupptäckten av nya terroirer. Deras vingårdar är belägna i den respekterade geografiska indikationen GI ”Los Chacayes” i Tunuyán, Uco Valley, Mendoza. Deras region är känd för sin generösa sol, mångfald av alluviala jordar och en höjd som sträcker sig från 1250 till 1450 meter över havet, vilket skapar idealiska förhållanden för vinodling av hög kvalitet. Andillian är hängivna åt hållbar vinodling och deras vingårdar är 100% ekologiska. De använder inga bekämpningsmedel eller animaliska produkter vilket ger dem möjligheten att producera viner som är rena, autentiska och fulla av karaktär.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

9515901

Volym

750 ml

Varumärke

La Coste De Los Andes

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Druva

Cabernet Franc