VeganMindre socker
Bodega La Ermita Ribera del Duero

Årgång:

2019

Bodega La Ermita Ribera del Duero

Spanien


405,00 kr

Systembolaget nr:

5977201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Bodega La Ermita Ribera del Duero har en nyanserad doft med inslag av charkuterier, ceder, kryddor, mörka plommon samt en fläkt av viol och lakrits. Smaken är fyllig med bra längd, där man finner fat, ceder, kryddor, mörka plommon samt ett stråk av läder och lakrits.

Produktion

Vinet kommer från 100% Tempranillodruvor som i Ribera del Duero heter Tinta del país. Druvorna kommer från vingård med gamla stockar som ligger 900 meter över havet. Efter den omsorgfulla selektionen både i vingården och i vinieriet får vinet efter jäsningen lagras i fat av fransk och amerikansk ek under 12-14 månader.

Passar till

Utmärkt att avnjuta som det är eller till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte grillad lammytterfile med smörad rödvinssås, stekt portbello samt potatisgratäng.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodega La Ermita är ett mycket ambitiöst vinvarumärke framtaget av den spanska vinföretaget Garcia Carrion. Bodega La Ermita är prestigeviner som kommer från olika delar av Spanien och uteslutande från högt klassade vingårdar med gamla stockar. Nu kommer det till Sverige fyra Bodega La Ermita viner från ursprungen Rioja, Toro, Ribera del Duero och Jumilla.


91 poäng

Kärt barn har många namn, fråga bara tempranillo. I Ribera del Duero återfinns den som tinto fino eller tinta del país. Denna buteljering, hämtad från gamla rankor som växer på 900 meters höjd visar upp en stor doft med blomörtiga toner, sandelträ, rök och mörkbäriga inslag som sammantvinnas fint i en fatkryddig ton. Smaken är robust med gomfyllande mogen mörk frukt, rejäla men mogna tanniner och rökigt stjälkiga toner som etsar sig kvar i en lång fatkryddig final med tobakstorr knorr.

- Livets Goda.se, april 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5977201

Volym

0,75 l

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Sockerhalt

1 g/liter

Druva

Tinta del País

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ytterligare ett par om man så önskar.