Nyhet

logo
Mindre socker
Campillo 57 Rioja Selección Especial

Årgång:

2015

Campillo 57 Rioja Selección Especial

Spanien


369,00 kr

Systembolaget nr:

9241901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har en modern och fruktig karaktär, djup färg, dominerande primära aromer med inslag av fransk ek, kraftfull intensitet och välbalanserade tanniner. En djup och komplex smak med toner av röda bär, lakrits, muskot, fänkål och rostade fat. Den chokladiga och vaniljliknande känslan ger en extra dimension till vinet. Med sin välbalanserade struktur och långa eftersmak erbjuder vinet en unik upplevelse för vinälskare.

Produktion

Vinet har som en typisk Gran Reserva, lagrats på ekfat under 24 månader och därefter fortsatt sin mognadsprocess i flaskan. För Campillo 57 har man valt att använda franska ekfat från Allier.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter. Varför inte lammytterfilé med kantarelltapenade och reducerad rödvinssås, som serveras med hasselbackspotatis och ostgratinerad aubergine?

LammNötköttViltPastaLabel: Ost

Kul att veta

Familjen Faustino, vars historia sträcker sig fyra generationer, har länge varit en del av vinmakningstraditionen i regionen. År 1990 öppnade de Bodegas Campillo, och med hjälp av två generationer har de tagit verksamheten till nya höjder. Nu, med Campillo 57, hyllar de familjens arv genom att skapa ett vin som förenar visdomen från förgångna tider med dagens kunskaper och innovationer. Druvorna som används kommer från vingårdar belägna på höjder mellan 570 och 660 meter runt Sierra Cantabria och Villa Lucia – egendomen i regionen. Genom att vara pionjärer på detta sätt har Bodegas Campillo förutsett temperaturökningar till följd av klimatförändringar. Tempranillo och Graciano utgör grunden i Campillo 57, men för att ge vinet en extra nytänkande dimension och karaktär beslutade vinmakaren att inkludera Cabernet Sauvignon i blandningen. Detta tillskott ger vinet en ungdomlig och syrlig stil som ger vinet en förmåga att åldras och utvecklas på flaska.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

9241901

Volym

0,75 l

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,7 g/liter

Druva

Tempranillo, Graciano, Cabernet Savignon

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras under goda förhållanden.