Mindre socker
Campillo Crianza

Campillo Crianza

Spanien


159,00 kr

Systembolaget nr:

7557801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Campillo Crianza har en nyanserad doft med inslag av mörka plommon, torkad frukt, piptobak, fat, vanilj och en stänk av örter. Smaken är medelfyllig med bra balans och inslag av mörka frukter, fat, muskot och vanilj.

Produktion

Druvorna har skördats för hand och genomgått temperaturkontrollerad jäsning i rostfria ståltankar. Därefter har vinet vilat under 18 månader i amerikanska 225 liters ekfat.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter. Varför inte grillad aubergine med stekt blandsvamp, ost och potatisbakelse samt dragonsås.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Campillo är en del av Grupo Faustino och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.


Bra köpFrisk med lite syrlig ton, plommon, dill och vanilj.

- Allt om Vin nr 7 2020


14 poäng (+) Drygt medelfyllig, ganska stram doft av svarta vinbär, tallbar, ek, mörka nickelkarameller och ett stänk mint. Fyllig, lite eldig smak av mint och mörk choklad, pigg fruktsyra och tydliga, lite sträva tanniner i en drygt medelstor kostym.

- Munskänken med Vinjournalen Maj 2020

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7557801

Volym

750 ml

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,9 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år under goda förhållanden.