Harmoniskt stram i munnen med integrerade tanniner och behaglig syrlighet. Toner av mogna bär, söta toner från fatrostning och en kryddig touch av kryddnejlika och kanel. Den medellånga eftersmaken bjuder på mogna frukter och subtil fatrostning.
Produktion
Druvorna har skördats för hand och genomgår sedan kontrollerad jäsning och 14 dagars maceration i 30 000 kg tankar och därefter lagring i 12 månader på amerikanska ekfat.
Passar till
Krämig pumpasoppa eller annan vintersquash. Grillade eller rostade grönsaker och svampar. Kött- eller grönsakslasagne. Grillad mildsmakande fisk. Grillat eller grytstekt kött. Bakade desserter, som cheesecake och chokladbrownies.
Kul att veta
Bodegas Campillo är en del av Familia Martínez Zabala och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.