Nyhet

logo
Campillo Gran Réserva

Årgång:

1994

Campillo Gran Réserva

Spanien


1499,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Detta vin charmar med dofter av mogna röda frukter och söta kryddor. Aromerna från ny ek ger en elegant och kraftfull karaktär. Vinet är fylligt och sammetslent med toner av tobak och rostade nyanser. En långa och behagliga avslutningen.

Produktion

Kontrollerad jäsning vid 28ºC i 10 000-liters tankar med långa macerationperioder. Lagrad i utvalda nya franska Allier-ekfat under 25 månader sedan mars 1995. Flasklagrad sedan maj 1997.

Passar till

Perfekt till rött kött, vilt, grytor och grillat likväl smakrika och oljiga fiskar som tonfisk, torsk och bläckfisk.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Familjen Faustino, vars historia sträcker sig fyra generationer, har länge varit en del av vinmakningstraditionen i regionen. År 1990 öppnade de Bodegas Campillo, och med hjälp av två generationer har de tagit verksamheten till nya höjder. Nu, med Campillo 57, hyllar de familjens arv genom att skapa ett vin som förenar visdomen från förgångna tider med dagens kunskaper och innovationer. Druvorna som används kommer från vingårdar belägna på höjder mellan 570 och 660 meter runt Sierra Cantabria och Villa Lucia – egendomen i regionen. Genom att vara pionjärer på detta sätt har Bodegas Campillo förutsett temperaturökningar till följd av klimatförändringar. Tempranillo och Graciano utgör grunden i Campillo 57, men för att ge vinet en extra nytänkande dimension och karaktär beslutade vinmakaren att inkludera Cabernet Sauvignon i blandningen. Detta tillskott ger vinet en ungdomlig och syrlig stil som ger vinet en förmåga att åldras och utvecklas på flaska.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Volym

0,75 l

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Region

Spain - Rioja - Rioja

Druva

Tempranillo