Det här vinet bjuder på en fascinerande kombination av mogna frukter som björnbär och mullbär, ackompanjerat av subtila toner av bakverk, söta kryddor, och rostade toner från fatet. Smaken är elegant och kraftfull, med exceptionellt runda tanniner och en harmonisk balans mellan mogen frukt och ek. Eftersmaken är lång och överraskande, med subtila dofter och smaker som fortsätter att utvecklas, och en behaglig antydan av rostade nötter som avslutning.
Produktion
Manuell skörd i 15 kg lådor. Kontrollerad jäsning vid 28ºC i 10 000-liters tankar med långa macerationperioder. Lagrat 24 månader i franska ekfat från Allier: 1/3 nya fat, 1/3 använda 1 år och 1/3 2 år.
Passar till
Grillat nöt och fläskkött. Ugnsbakad kolja, mogen ost som Manchego och Emmental.
Kul att veta
Bodegas Campillo är en del av Familia Martínez Zabala och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.