Nyhet

logo
Campillo Gran Reserva 2015

Årgång:

2015

Campillo Gran Reserva 2015

Spanien


349,00 kr

Systembolaget nr:

7024001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Det här vinet bjuder på en fascinerande kombination av mogna frukter som björnbär och mullbär, ackompanjerat av subtila toner av bakverk, söta kryddor, och rostade toner från fatet. Smaken är elegant och kraftfull, med exceptionellt runda tanniner och en harmonisk balans mellan mogen frukt och ek. Eftersmaken är lång och överraskande, med subtila dofter och smaker som fortsätter att utvecklas, och en behaglig antydan av rostade nötter som avslutning.

Produktion

Manuell skörd i 15 kg lådor. Kontrollerad jäsning vid 28ºC i 10 000-liters tankar med långa macerationperioder. Lagrat 24 månader i franska ekfat från Allier: 1/3 nya fat, 1/3 använda 1 år och 1/3 2 år.

Passar till

Grillat nöt och fläskkött. Ugnsbakad kolja, mogen ost som Manchego och Emmental.

LammNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Campillo är en del av Familia Martínez Zabala och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7024001

Volym

750 ml

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rioja - Rioja

Druva

Tempranillo