Prissänkt

logo
Mindre socker
Campillo Reserva Colección

Årgång:

2015

Campillo Reserva Colección

Spanien


199,00 kr

239,00 kr

Systembolaget nr:

7434201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Campillo Reserva Colección är nyanserad med inslag av mörka plommon, fat, kakao, vanilj och en fläkt av kryddor. Smaken är medelfyllig med inslag av fat, mörka plommon, mörk choklad och en stänk av kaffe.

Produktion

Druvorna har skördats för hand och genomgått temperaturkontrollerad jäsning i rostfria ståltankar. Därefter har vinet vilat under 20 månader i amerikanska 225 liters ekfat.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter. Varför inte lammytterfilé med kantarelltapenade och reducerad rödvinssås, som serveras med hasselbackspotatis och ostgratinerad aubergine?

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Campillo är en del av Grupo Faustino och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.


14 poäng (=) Aromatisk, lätt utvecklad doft av mogen, nästan semitorkad mörk frukt, läder, råtobak, sötmandel, örter och rostad ek. Alkoholeldigt anslag med hög, syrlig fruktsyra med mogen, mörk frukt och tydliga tanniner i en drygt medelstor kropp med alkoholvarm eftersmak med lätt bitterhet. Den moderna Rioja-stilen.

- Munskänken med Vinjournalen Maj 2020


BRA KÖP

Smakrik med bra koncentration, toner av plommon, örter och krydda. Slutar lite eldigt.

- Allt om Vin nr 1-2021

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7434201

Volym

0,75 l

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,8 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras 2-3 år under goda förhållanden.