Komplex och fruktig doft med inslag av solmogna röda och mörka bär, kryddor, ceder och mynta. Fyllig, smakrik, balanserad och elegant med silkeslena tanniner. Lång eftersmak. Vinet består av Mourvèdre 55%, Syrah 30%, Grenache 10%, Carignan 5%.
Produktion
Druvorna skördas för hand, under två månaders tid beroende på när de olika druvsorterna mognar. De avstjälkas helt före pressning och musten får sedan jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar. Lång skalmaceration på ungefär 50 dagar. Naturlig stabilisering och klarifiering. Ingen filtrering. Syrah och Mourvèdre har lagrats 10 månader i 3-4 år gamla ekfat. Grenache har enbart lagrats i ståltank. Vinet kan drickas ungt men kan under gynnsamma förhålanden även lagras 15-20 år.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till klassiska maträtter av lamm, nöt eller vilt, gärna med fylliga såser. Dekantera vinet en stund före servering.