Château Malescasse 2018 har en nyanserad doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, blyertspenna, sommarvarm tallskog och en fläkt av kryddnejlika och muskot. Smaken är fyllig med stadiga men mogna tanniner, en bra intensitet samt en lång och komplex eftersmak där man finner både mörka frukter, röda plommon, kryddor, fat och svampskog.
Produktion
Slottet arbetar helt enligt hållbara principer och man odlar sädesslag mellan raderna så att jorden luckras upp och får en rikare bakterieflora. Druvorna handskördas i tråg som tar 4 kg druvor. Druvorna avstjälkas och efter jäsningen där urlakning av skalen sker under 4 veckor genomförs den malolaktiska jäsning i ekfat, där 30% är nya ekfat. Vinet vilar och fostras i ekfaten under 14 månader.
Passar till
Till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter.
Kul att veta
Château Malescasse ligger i Lamarque, som är beläget mellan Margaux och Saint-Julien och är Médocs högsta punkt. Egendomen har en anrik historia och består idag av en sammanhängande vingård på 40 hektar. Egendomen köptes av Vignobles Philippe Austruy 2012 och är idag en fullständigt restaurerad och modern anläggning. Slottet har ursprungsbeteckningen .AOC Haut-Médoc samt denna årgång klassificeringen Crus Bourgeois Exceptionnels endast 14 slott av 249 har den klassificeringen. Klassificeringen gäller fram till årgång 2022, då det revideras igen.