Mindre socker
Château Malescasse 2018

Årgång:

2018

Château Malescasse 2018

Frankrike


359,00 kr

Systembolaget nr:

5381901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Château Malescasse 2018 har en nyanserad doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, blyertspenna, sommarvarm tallskog och en fläkt av kryddnejlika och muskot. Smaken är fyllig med stadiga men mogna tanniner, en bra intensitet samt en lång och komplex eftersmak där man finner både mörka frukter, röda plommon, kryddor, fat och svampskog.

Produktion

Slottet arbetar helt enligt hållbara principer och man odlar sädesslag mellan raderna så att jorden luckras upp och får en rikare bakterieflora. Druvorna handskördas i tråg som tar 4 kg druvor. Druvorna avstjälkas och efter jäsningen där urlakning av skalen sker under 4 veckor genomförs den malolaktiska jäsning i ekfat, där 30% är nya ekfat. Vinet vilar och fostras i ekfaten under 14 månader.

Passar till

Till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Château Malescasse ligger i Lamarque, som är beläget mellan Margaux och Saint-Julien och är Médocs högsta punkt. Egendomen har en anrik historia och består idag av en sammanhängande vingård på 40 hektar. Egendomen köptes av Vignobles Philippe Austruy 2012 och är idag en fullständigt restaurerad och modern anläggning. Slottet har ursprungsbeteckningen .AOC Haut-Médoc samt denna årgång klassificeringen Crus Bourgeois Exceptionnels endast 14 slott av 249 har den klassificeringen. Klassificeringen gäller fram till årgång 2022, då det revideras igen.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5381901

Volym

750 ml

Varumärke

Maison Austruy

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

0,6 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Lagring

Är ett vin som är mycket gott att dricka idag, men kan även lagras och utvecklas under flera år.