Mindre socker
Château Paradis Rouge

Årgång:

2019

Château Paradis Rouge

Frankrike


175,00 kr

Systembolaget nr:

7375601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Château Paradis Rouge är fint nyanserad med toner av mörka frukter, blyertspenna, lakrits, kanel och färska örtkryddor. Smaken är medelfyllig med fin balans mellan mörka frukter, kryddor, örter och lakrits.

Produktion

Druvorna till detta vin kommer från tre gårdar där stockarna har en ålder på 50 år. Druvorna skördas för hand och selekteras noga både i vingården och på vineriet. Efter att druvorna har avstjälkats och krossats genomförs 3-4 dagars kallmaceration innan jäsningen genomförs. Syrah och cabernetvinet lagras i ekfat under tre månader. Den slutliga blandningen beslutas av vinmakarna Michel Tardieu och Philippe Cambie.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte ört och vitlöksmarinerade lammkotletter med råstekt potatis.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Château Paradis är en vacker egendomen som ligger i den norra delen av Coteaux d’Aix-en-Provence. I området har det odlats vin under lång tid, både av fenicierna 600 före Kristus och sedan av Romarna. Egendomen drivs och ägs idag av Xavier and Odile Thieblin. Man innehar 80 hektar vinodlingar och exporterar sina viner till ett 20-tal länder. Produktionen är fördelad på 60% rosé, 30% röda viner och 10% vita.Chateau Paradis har nyligen uppnått det tredje och högsta steget i hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale, HVE som skapades av franska jordbruksministeriet 2011. Certifiering är baserad på hur egendomen arbete påverkar det biologiska mångfalden, samt principer vad det gäller användandet av bekämpningsmedel, gödsel och vatten.Certifieringen är ett erkännande till Ch.Paradis och deras ansträngningar för att skapa ett hållbart jordbruk och främja biologisk mångfald.


14 poäng +/mer än prisvärt

Generös, kryddig, lite rökig doft av svarta vinbär, lufttorkad skinka, oliver, svartpeppar och mörk choklad. Ung, fyllig, balanserad smak med generös, mörk frukt, frisk fruktsyra och lagom tydliga tanniner i en drygt medelstor kropp.

- Munskänkarna. Vintesten, februari 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7375601

Volym

0,75 l

Varumärke

Chateau Paradis

Förslutning

Agglomeratkork

Region

France - France - France

Druva

Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache Noir

Lagring

Utmärkt god att avnjuta idag, men kan även lagras ett par år.