Chateau Smith Cabernet Sauvignon har en stor och nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, ceder, blyertspenna, viol, lakrits, mörka plommon och en fläkt av mynta. Smaken har mycket bra längd och en fin balans mellan fat, fruktighet, syra och tanniner.
Produktion
Druvorna kommer från 5 olika vingårdar som ligger i Rattlesnake Hills AVA, Rattlesnake Mountains i Yakima AVA och i Wahluke Slope. jäsningen genomförs genom den naturliga jästen och vinet lagras i ekfat under 10 månader med jästfällningen, där 50% är nya fat av fransk ek.
Passar till
Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte en dovhjortinnerfilé med reducerad rödvinssky, gräddstuvade svartrötter och smörstekta trattkantareller.
Kul att veta
Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.Förra året såldes fem av Charles Smiths mest kända varumärken till Constellation Brands