Nyanserad, mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, mörk choklad, ceder, plommon, tobak och vanilj.
Produktion
Utöver Cabernet Sauvignon 88% innehåller vinet Syrah 10%, Cabernet Franc 1%, ospecificerade blå druvor 1%. ruvorna kommer från olika vingårdar: Cold Creek, Wahluke Slope, Horse Heaven Hills, Red Mountain, Snipe Mountain och Yakima Valley. Vingårdarna har bra solexponering och ger lång tid för druvorna att mogna perfekt. Jordmånen består av en blandning av sand, grus och lera som ger bra dränering. Druvorna avstjälkas före pressning och musten får sedan jäsa under kontrollerad temperatur med daglig ”pumping-over” för att extrahera färg, smak och tanniner. Vinet har lagrats 19 månader i 25% nya amerikanska fat, 14% nya franska fat och resterande i en kombination av neutrala franska och amerikanska fat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm eller nöt, gärna grillat.