Xavier Châteauneuf-du-Pape 1999

Årgång:

1999

Xavier Châteauneuf-du-Pape 1999

Frankrike


979,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Xavier Châteauneuf-du-Pape 1999 har en mycket nyanserad doft med inslag av mörka bär, svarpeppar och lakrits som samsas fint med kryddor och fat. Smaken är fyllig med silkeslena tanniner och välbalanserad syra. Ett fruktdrivet vin med tydliga inslag av mörka bär och en viss mineralitet.

Passar till

Till kraftiga kötträtter på mörkt kött där det gärna får finnas mycket färska örtkryddor och mustiga smaker.Servera vinet vid 14-16°C.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Xavier Vignon har en mycket bred erfarenhet och kunskapsbredd då han arbetat under 34 skördar både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner och vineriet som idag producerar kring en miljoner flaskor per år är beläget i Chateauneuf du Pape. Xavier vins äger 30 hektar i södra Rhônedalen och köper även vin och druvor från utvalda odlare i området. Xavier Vignons filosofi är att vinerna alltid skall spegla ursprunget, samtidigt som de ska en tydlig prägel av hans stil och personlighet. Man köper endast vin och druvor som kommer från gamla eller mycket gamla stockar. Detta ger en mycket bra intensitet och smaklängd till vinerna. Man lägger mycket stor kraft i konsten att blanda vin från de olika lägena och få ett bättre slutresultat än summan av de olika komponenterna. Ett hantverk som Xavier behärskar mästerligt. Detta ger en fin nyansrikedom och komplexitet till vinerna.

Produkttyp

Rött vin

Alkoholhalt

14,5 %

Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Rhone valley - Rhone valley

Druva

Grenache