VeganEtiskMindre sockerKlimatsmart
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

Årgång:

2023

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

Sydafrika


90,00 kr

+ pant 1 kr

Systembolaget nr:

244501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot har en doft med karaktär av svarta vinbär, blå plommon, kryddor, mörk choklad och fat. Smaken är mjuk och fruktig med toner av svarta vinbär, plommon, viol, kakao och fat.

Produktion

Vinet är gjort av 80% Cabernet Sauvignon och 20% Petit Verdot från W.O. Western Cape i Sydafrika. Vinet lagras ett par månader i kontakt med ek vilket ger struktur och karaktär. Vinet är veganvänligt.

Passar till

Passar bra till grillade rätter som för tankarna till en sydafrikansk Braai, det vill säga grillad mat över öppen eld i sällskap av vänner och familj. Testa gärna grillade vegetariska foliepaket fyllda med svamp, äpple, lök, vitlök, olja och örter eller en klassisk rätt som lammracks med potatisgratäng och rödvinssås.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor. Våra rPET flaskor (recycled PET) är till 100% tillverkad av återvunnen plast och är buteljerade i Norden, vilket minimerar utsläpp och därmed miljöpåverkan!

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

244501

Volym

1 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

6,5 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring