EkologiskVeganHållbart valEtiskMindre socker
CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

Årgång:

2020

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

Argentina


79,00 kr

Systembolaget nr:

614601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina har en doft med inslag av solmogna mörka plommon, viol samt kryddor. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka frukter och lakrits.

Produktion

Druvorna är ekologiskt odlade och kommer från området Mendoza och vingårdarna bevattnas med smältvatten från bergskedjan Anderna. CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina är ett bra val för strikta vegetarianer då inga animaliska produkter använts under vinframställningen. Vinet har lagrats en kort tid i kontakt med ek och har därefter tappats på den fördelaktiga PET-flaskan.

Passar till

Passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött.

LammNötköttKryddstark matLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT växlar upp sina gröna ambitioner och blir nu ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sitt sortiment. CHILL OUT:s nya rPET är till 100% tillverkad av återvunnen plast och omställningen kommer minska varumärkets klimatavtryck avsevärt. Men trots förpackningens uppenbara miljöfördelar är kunskaperna om rPET låg, vilket framgår av en färsk Sifo-undersökning. CHILL OUT är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

614601

Volym

750 ml

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

PET

Sockerhalt

4,5 g/liter

Druva

Shiraz, Malbec