EkologiskVeganHållbart valEtiskKlimatsmart
CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

Årgång:

2023

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

Argentina


83,00 kr

+ pant 1 kr

Systembolaget nr:

614601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade har en doft med inslag av solmogna mörka plommon, viol samt kryddor. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka frukter och lakrits.

Produktion

Bodegas Montlaiz med Mariano Olaiz i spetsen har producerat detta vin till CHILL OUT sedan 2012. Druvorna är ekologiskt odlade och kommer från området Mendoza där vingårdarna bevattnas med smältvatten från bergskedjan Anderna. Vinet har lagrats en kort tid i kontakt med ek för struktur och fyllighet. Vinet är certifierat ekologiskt, Fairtradecertifierat samt veganvänligt.

Passar till

Vinet passar utmärkt till hårda ostar av en kraftigare typ, grillad halloumi eller biff med krossad potatis, vitlök och örter.

LammNötköttKryddstark matLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor. Våra rPET flaskor (recycled PET) är till 100% tillverkad av återvunnen plast och är buteljerade i Norden, vilket minimerar utsläpp och därmed miljöpåverkan!

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

614601

Volym

750 ml

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

PET

Region

Argentina - Cuyo - Mendoza

Druva

Shiraz, Malbec