Vegan
CHILL OUT Shiraz California
CHILL OUT Shiraz California

CHILL OUT Shiraz California


79,00 kr

Systembolaget nr:

2282601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.

Produktion

Druvorna till vinet CHILL OUT Shiraz California kommer från olika delar av Kalifornien. Tack vare denna ursprungsblandning har man kunnat ta tillvara på de bästa egenskaperna som respektive distrikt har att erbjuda. Under jäsningen av druvorna, som sker i temperaturkontrollerade ståltankar, tillsätts syre i små mängder. Denna process gör att vinet blir fruktigt, mjukt och behagligt att dricka relativt snart efter buteljering. Efter en kort tid på ekfat fraktas vinet till Finland för buteljering.

Passar till

Passar perfekt till grillat kött och hårdostar!

LammNötköttKryddstark matLabel: Ost

Kul att veta

Vinet har tappats på den fördelaktiga PET-flaskan som inte bara är ett bra miljövänligt val av flaska utan har en mindre vikt och storlek än glasflaskan vilket gör att den är optimal till båt, lantställe, husvagn m.m.CHILL OUT är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar.

Ursprung

USA

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

2282601

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Druva

Shiraz

Lagring

Vinner inte på lagring