VeganKlimatsmart
CHILL OUT Shiraz California

Årgång:

2022

CHILL OUT Shiraz California


239,00 kr

Systembolaget nr:

2282608

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Shiraz California har en stor, fruktig doft med både röda och mörka bär såsom björnbär och jordgubbar. Vinet är medelfylligt med inslag av kryddighet från ekfat, lakritstoner och örter.

Produktion

Druvorna till vinet CHILL OUT Shiraz California kommer från olika delar av Kalifornien. Tack vare denna ursprungsblandning har man kunnat ta tillvara på de bästa egenskaperna som respektive distrikt har att erbjuda. Vinet är lagrat i ett par månader i kontakt med ek. Vinet är veganvänligt.

Passar till

Passar perfekt till grillad kyckling med bacon eller vegetariska rätter såsom auberginegratäng, samt olika hårdostar och självklart även som sällskapsvin.

LammNötköttKryddstark matVegetariskt

Kul att veta

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck och idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor, samt lättviktsglasflaskor. Dessutom tappas våra Bag-in-Box i Norden, vilket minimerar utsläpp och miljöpåverkan.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

2282608

Volym

3 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Annan förslutning

Region

USA - California - California

Sockerhalt

6 g/liter

Druva

Shiraz