Nyhet

logo
Vegan
CHILL OUT Vinho Regional Lisboa

Årgång:

2021

CHILL OUT Vinho Regional Lisboa

Portugal


79,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Detta generösa, fruktiga och kryddiga vin från Lissabonregionen är en blend av de typiska portugisiska druvorna Tinta Nacional, Tinta Roriz and Castelão. Smaken är mörkfruktig med toner av björnbär, plommon och lite röda bär i form av hallon men även noter av kryddighet från fatlagring. Den här stilen av vin, rött vin med både fruktighet och fatkaraktär med ett litet bett av syra är typiskt från regionen som är en IG och klassificerat som Vinho Regional Lisboa.

Produktion

Vinmakaren Carlos Eduardo valde att blanda tre druvor till vårt CHILL OUT vin; Tinta Nacional, Tinta Roriz and Castelão. Druvjuicen jästes i rostfria ståltankar och sedan har en femtedel av vinet lagras på ekfat, för att ge det lite extra karaktär och kryddighet till vinet. Regionen Lissabon är en av de allra viktigaste regionerna i Portugal vad gäller vingårdsareal och vinproduktionsvolym. Området sträcker sig från Portugals huvudstad Lissabon norrut längs kusten och inåt land. Klimatet är tempererat med atlantiska influenser. Designen på vår etikett tar oss direkt till den underbara staden Lissabon, dess speciella gator och arkitektur med havet precis utanför.

Passar till

En perfekt match med grillat kött, värmande grytor, ugnsbakad kyckling och hårda och mjuka ostar. Detta vin kan njutas som sällskapsvin med lite knapriga, salta snacks i goda vänners lag. Servera vid 16-18 grader.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Portugal - Portugal - Portugal

Sockerhalt

6 g/liter