Elegant, kryddig doft med inslag av röda vinbär, körsbär, jordgubbar och mineral. Nyanserad, kryddig, frisk smak med fin balans, inslag av skogshallon, apelsinzest, pomerans och mineral. Lång, elegant eftermsak.
Produktion
Jäsningen genomfördes i öppna cementtankar med hela klasar och startade enbart med hjälp av den naturliga jästen. Vinet har lagrats i 10 månader på neutrala, franska ekfat.
Passar till
Serveras till eleganta rätter med fågel, kalv- eller lammkött.
Kul att veta
Rajat Parr och Sashi Moorman är två av de mest omtalade – och omdiskuterade – vinpersonligheterna i USA. På egendomen Domaine de la Côte producerar de strålande viner av Pinot Noir med Bourgognes stora viner som förebild. Rajat Parr är restaurangman och sommelier, Sashi Moorman är vinmakare, tillsammans delar de passionen för balanserade och nyansrika viner, något som går stick i stäv mot den amerikanska traditionen med alkoholrika fruktbomber. Men idag är det deras typ av viner som bildar skola i Kalifornien. Domaine de la Côte ligger i den västligaste delen av Santa Rita Hills, i Santa Barbara County. Stilla havet är bara en knapp mil bort och ger tufft klimat med kalla vindar. De tätt planterade vinrankorna växer i mineralrik jord bestående av 25 miljoner år gammal havsbotten. Totalt förfogar man över sex olika vingårdslägen med stor spännvidd i karaktär.