Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Spanien


66,00 kr

Systembolaget nr:

5334301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon har en fruktig doft med inslag av mörka bär och frukter samt ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med mörka frukter och viss kryddighet i eftersmaken.

Passar till

Utmärkt pratvin, men också en välkommen kamrat till det dukade bordet. Till lite lättare och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel och grönsaker.

Kul att veta

Don Simon Nature är en modern vinserie av fruktiga och lättdruckna och de olika etiketterna pryds av olika djur som är gjorda av färgglad mosaik. Familjen García Carrión har en lång tradition inom jordbruk. I århundraden har de odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. 1890 beslutade nuvarande Presidentens farfars far José García Carrión att bygga ut vineriet för att möta en ökande efterfrågan från Frankrike. Det var då han också bildade företaget J. García Carrión. Det visade sig vara en lyckad satsning. I dag, nästan 130 år efter att bolaget grundades, levererar de inte bara vin till grannlandet Frankrike, utan till 155 länder i hela världen. Företaget äger vingårdar och vinerier i tio spanska vindistrikt och volymen som produceras gör att man är Europas största vinproducent och den femte största i världen. Trots sin storlek drivs verksamheten fortfarande som ett familjeföretag. Beslutsvägarna är korta. Presidenten Don Josés hustru är involverad i designen på företaget och sonen Luciano har haft stort inflytande i expansionen på den internationella marknaden.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5334301

Volym

750 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Valdepeñas - Valdepeñas

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring