Mindre socker
El Niño de Campillo

Årgång:

2018

El Niño de Campillo

Spanien


119,00 kr

Systembolaget nr:

7832401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

El Niño de Campillo har en god, fruktig doft av moreller, björnbär och andra mörka bär. Vinet har en medelfyllig och fruktig smak som samsas med lätt rostade och kryddiga toner av fat.

Produktion

Druvorna har skördats för hand och genomgått temperaturkontrollerad jäsning i rostfria ståltankar för att bibehålla den fräscha fruktigheten i både doft och smak. Därefter har vinet vilat under 7 månader i amerikanska 225 liters ekfat.

Passar till

Gott som sällskapsdryck och till medelkraftiga kötträtter. Varför inte en helstekt fläskkotlettrad med gräddsås, bakad silverlök och ugnsbakade rotfrukter?

Label: Ost

Kul att veta

Bodegas Campillo är en del av Grupo Faustino och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade. Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och ligger belägen i hjärtat av Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria.


12 poäng (=) Fruktig, något bränd, söt doft av mörka körsbär och ek. Fruktdriven, lite kokt smak med tillräcklig fruktsyra och dämpade tanniner i en medelstor kropp med lätt sötma i avslutet.

- Munskänken med Vinjournalen Maj 2020

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7832401

Volym

0,75 l

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

2,2 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Utmärkt att dricka idag, men kan även lagras 1-2 år om man så önskar