Doften är inbjudan och nyansrik med inslag av hallon, röda vinbär, apelsin. kanel mullbär och en fläkt av muskot. Kryddorna från fatlagringen kommer fram mer i smaken och umgås där fint med fruktigheten och den friska syran. I eftersmaken som har bra längd hittar man både hallon, tranbär, mineral, muskot samt ett stråk av apelsin och kanel.
Produktion
Under jäsningen överpumpas vinet varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Vinet har lagrats 12-14 månader i en kombination av ståltank och franska ekfat i Faiveleys egna källare i Nuits-Saint-Georges.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till patéer och charkuterier eller till rätter av fågel, fläsk eller kalv, gärna med inslag av svamp.
Kul att veta
Majoriteten av druvorna kommer från vingårdar i Côte d'Or. Vingårdarna räddades av munkarna från Citeaux-klostret och utvecklades där efter.