Produktion
Under jäsningen överpumpas vinet varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen.
Vinet har lagrats 12-14 månader i en kombination av ståltank och franska ekfat i Faiveleys egna källare i Nuits-Saint-Georges.
Druvorna skördades mellan 21-30 september. 2021 är en ovanlig årgång. Knoppningen skedde ovanligt tidigt, redan 4e april. Sedan sjönk temperaturen drastiskt och Chardonnay och hela Côte Chalonnaise drabbades av frost. Från maj till juli var vädret svalt och fuktigt. Blomningen började i mitten av juni. De burgundiska rödvinerna blev förföriska med intensiva aromer och med kryddiga toner av främst vitpeppar och kanel. 2021 är en årgång med klassisk röd bourgogne med eleganta tanniner, excellent aromatisk profil, toner av saftiga röda bär och en fantastisk balans. En mycket elegant årgång av njuta av.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till patéer och charkuterier eller till rätter av fågel, fläsk eller kalv, gärna med inslag av svamp.
Kul att veta
Majoriteten av druvorna kommer från vingårdar i Côte d'Or. Vingårdarna räddades av munkarna från Citeaux-klostret och utvecklades där efter.