Mindre socker
Faustino VII, 375ml

Årgång:

2020

Faustino VII, 375ml

Spanien


59,00 kr

Systembolaget nr:

2266202

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon körsbär samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med  fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Produktion

Druvorna kommer från egna gårdar i hjärtat av Rioja Alavesa. Druvorna plockas för hand, pressas och vinifieras. Skalen samjäser med musten i 16 dagar vid 24°C. Därefter lagras vinet på amerikanska fat i 10 månader innan buteljering. Faten kommer från Pennsylvania och West Virginia.

Passar till

Utmärkt till lätta och medelkraftiga kött- och fågelrätter samt utvalda ostar. Varför inte gräddig fläskfilégryta med svamp och syltlök.

LammNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

2266202

Volym

375 ml

Varumärke

Grupo Faustino

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,8 g/liter

Druva

Tempranillo, Mazuelo

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.