Mindre socker
Faustino VII, piccolo

Årgång:

2022

Faustino VII, piccolo

Spanien


33,00 kr

Systembolaget nr:

5021404

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon körsbär samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med  fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Produktion

Druvorna kommer från egna gårdar i hjärtat av Rioja Alavesa. Druvorna plockas för hand, pressas och vinifieras. Skalen samjäser med musten i 16 dagar vid 24°C. Därefter lagras vinet på amerikanska fat i 10 månader innan buteljering. Faten kommer från Pennsylvania och West Virginia.

Passar till

Utmärkt till pastarätter och lättare rätter med ljust kött samt ost. Varför inte en gräddig fläskfilégryta med svamp och syltlök

Pasta

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5021404

Volym

0,187 l

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,8 g/liter

Druva

Tempranillo, Mazuelo

Lagring

Vinner inte på lagring.