Fruktig och kryddig doft med inslag av mörka körsbär, björnbär, röda bär, örter och fat. Smakrik med en välbalanserad syra och sammetslena tanniner. Lång harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Produktion
Druvorna skördades för hand mellan 31 augusti och 3 oktober. En del av druvorna avstjälkades medan andra pressades i hela klasar och musten fick sedan jäsa i ekfat med regelbunden pigeage. 32 dagars skalmaceration. Vinet har lagrats 14 månader i ekfat av varierande storlek. Vinet är ofiltrerat. Druvor: Garnacha 88%, Cariñena 9%, Picapoll 2%, Ospecificerade gröna druvor 1%
Passar till
Druvorna skördades för hand mellan 31 augusti och 3 oktober. En del av druvorna avstjälkades medan andra pressades i hela klasar och musten fick sedan jäsa i ekfat med regelbunden pigeage. 32 dagars skalmaceration. Vinet har lagrats 14 månader i ekfat av varierande storlek. Vinet är ofiltrerat.
Kul att veta
Vinstockarna växer på 250-350 meters höjd i branta sluttningar i Finca Dofís vingårdar Camp d'en Piqué, La Baixada och Coll de Falset i Gratallops. Vingårdarna omfattar 12.5 hektar. Vinstockarna är 18-38 år gamla.