Vegan
Finca Las Moras Malbec

Årgång:

2021

Finca Las Moras Malbec

Argentina


85,00 kr

Systembolaget nr:

7408801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Las Moras Malbec är ett fylligt vin med en djup mörk färg. Fräscha aromer av mogna körsbär. I smaken finner vi en försiktig kryddighet och en mjuk subtil tanninstruktur.

Produktion

Druvorna handskördas, avstjälkas och krossas för att sedan kallmacera en tid innan jäsningen som genomförs med hjälp av odlade jästkulturer. En del av vinet lagras i ekfat.

Passar till

Rekommenderas till det Argentinska köket där vi finner rustika kötträtter grillade över öppen eld. Eller varför inte till lammfärsbiffar med vitlöksdoftande gräddsås och ugnsbakad klyftpotatis?

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.Finca Las Moras har cirka1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras  utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.


11 poäng (+)Doft av skogsbär, körsbär, damm, disktrasa, läder och choklad. Ganska fyllig smak med unga, men snälla tanniner och ett lite syrligt slut.

- Munskänkarna, Vintesten - februari 2022

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7408801

Volym

750 ml

Varumärke

Penaflor Group

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Argentina - Cuyo - San Juan

Sockerhalt

5 g/liter

Druva

Malbec