Prissänkt

logo
Mindre socker
Grape Gambler Pinot Noir

Årgång:

2020

Grape Gambler Pinot Noir

Australien


69,00 kr

99,00 kr

Systembolaget nr:

5242301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Grape Gambler Pinot Noir har en medelstor doft som för tankarna till solmogna och torkade röda bär, hallon, körsbär och en fläkt av blommor och tobak. Smaken är mjuk  och i eftersmaken finner man röda bär, örter och körsbär.

Produktion

Vinet har tagits fram av Altias inköpare tillsammans med Fowles Wine som är belägna i Strathbogie Ranges Region i Australien.Strathbogie Ranges Region är ett svalt och eftertraktat ursprung (400-500 meter över havet) som ligger en timme norr om Melbourne. Druvorna kommer från tre olika vingårdar och jäsningen genomfördes med hjälp av den naturliga jästen. Vinet lagrades under 7 månader i fat av fransk ek.

Passar till

Grape Gambler Pinot Noir är ett utmärkt ess att ta ut ur rockärmen om man får oväntat besök. Ypperligt god som sällskapsvin men sitter även som handen i handsken till kraftiga fiskrätter, samt lätta och medelkraftiga kötträtter. Varför inte grillat majskycklingbröst med grillad grön sparris, salviadoftande rödvinssås och saltbakad färskpotatis.

FiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Denna produkt har en lättare glasflaska och är därför ett klimatsmart val.Grape Gambler är viner som skall ha ett intressant ursprung, en attraktiv smakbild och en klart tydlig miljöprofil. Vinerna fraktas från ursprungslandet i bulk för att minimera transportens miljöpåverkan. De tappas sedan i miljövänliga lättviktsflaskor i Finland och fraktas sedan till de nordiska länderna på bästa möjliga sätt.Grape Gambler är viner med karaktär som det är ruter i. De skall ha en attraktiv prisbild, så man inte får spader för att det kostar för mycket klöver. De skall vara hjärterliga viner som passar att avnjuta som de är, med även utmärkta att ackompanjera maten och det dukade bordet.


Mer än prisvärt

- Allt om Mat oktober 2019!


Prisvärd

- Allt om Vin nr 9/2019!

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

5242301

Volym

750 ml

Varumärke

Altia Wines

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Druva

Pinot Noir

Lagring

Är utmärkt god att avnjuta idag, men om man sköter sina kort väl ( lagrar under bra förhållanden) kommer den utan problem att klara 1-2 års lagring.