Il Capolavoro Appassimento Rosso

Årgång:

2021

Il Capolavoro Appassimento Rosso

Italien


71,00 kr

Systembolaget nr:

5864301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Il Capolavoro Appassimento Rosso har en generös fruktighet med inslag av färska röda bär såsom skogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.

Produktion

Appassimento är en produktionsmetod där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt länge under säsongen. I det varma och soliga klimatet erhåller druvorna då en hög koncentration av socker vilket medför fyllighet och en hög alkohol i det färdiga vinet.

Passar till

Ett trevligt vin som perfekt matchar en vällagrad italiensk hårdost. Passar även utmärkt till lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Det får gärna finnas lite feta eller krämiga komponenter i maten.

LammNötköttLabel: Ost

Kul att veta

Il Capolavoro, som på svenska betyder mästerverk, kommer från Apulien beläget på Italiens klack. Regionen är en skattkammare när det gäller vinproduktion tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena som gör att druvorna här ger bättre skörd än på många andra platser. Vinet är en blend framställd av flertalet blå druvsorter från regionen och som var och en bidrar till vinets karaktär.


4 PLUS

Ett fylligt vin från det vackra Apulien, den italienska klacken. Doften är fylld av friska skogshallon, kryddor, kakao och torkade frukter. Mycket smak och en fin doft - Allt ingår i detta vin. Servera gärna till en härlig köttgryta eller varför inte till ostbrickan. Ett mycket prisvärt vin som passar såväl vardagsmiddagen som söndagens stek.

- Aftonbladet - Veckans vintips med Fredrik Schelin, 20 januari 2023


10 poäng +/mer än prisvärt

Lite rökig doft av tobak, russin, björnbär och jordgubbar. Saftig, medelfyllig smak med viss restsötma, runda tanniner, pigg fruktsyra samt ett bussigt och bärsött avslut.

- Munskänkarna. Vintesten, Februari 2023


GULD

Deep red. Pleasant nose evoking garden berry fruit with a peppery touch. Lovely concentrated substance and crisp freshness on the palate, a harmonious offering which signs off with long fruity and spicy flavours.

- Gilbert & Gaillard International Challenge 2022


Bra köp!

Ett italienskt allroundvin. För en väldigt liten peng får man ett rött italienskt vin som passar perfekt till svenskarna favoriträtt spagetti och köttfärssås. Eller varför inte till en smarrig Pizza Margherita? Il Capolavoro från Italien är ett gammalt välkänt varumärke från Apulien som är beläget på Italiens klack, där odlingsförhållandena är speciellt gynnsamma. Att druvorna har fått hänga extra länge på vinstockarna i det varma och soliga klimatet gör att druvorna får en hög koncentration av socker vilket ger både fyllighet och en ganska hög alkoholhalt (14,5 %) i det färdiga vinet. Vinet är mycket fruktigt med inslag av bland annat jordgubbar, skogshallon och vi hittar även toner av fat, torkad frukt och choklad. Ett trevligt vin som passar till våra käraste favoriträtter som pizza, pasta och kyckling, men funkar även fint till vällagrad italiensk hårdost.

- Vinbörsen - Suzanne Ribbing, dec 2022

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5864301

Volym

750 ml

Varumärke

IL CAPOLAVORO

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Puglia - Puglia

Sockerhalt

12 g/liter

Lagring

Trevlig att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.