Vinet bjuder på smak av röda plommon, cassis och mörka körsbär, en hint av mörk choklad samt ett örtigt strå
Produktion
Vinet är tillverkat på druvorna Cabernet Franc. Vid ankomst till vineriet handsorterades druvorna cabernet Franc 100% innan de avstjälkades. Innan alkoholjäsningen inleddes genomgick druvorna en 4 dagars kallmaceration vid en temperatur på 10 grader. Jäsningen ägde sedan rum i betongtankar vid en temperatur på cirka 27 grader. En kombination av naturligt förekommande och utvalda jäststammar användes och jäsning med påföljande maceration varade i 27 dagar. Vinet lagrades 10 månader på betongtank och sedan ytterligare 4 månader på flaska innan release.
Passar till
Serveras till helgrillad kyckling med rostad potatis.
Kul att veta
Druvorna till vinet kommer från utvalda vingårdslotter i subregionen Agrelo i Luján de Cuyo. Vingårdarna har en snittaltitud på 950 meter över havet. Alla druvor skördades för hand i mitten av mars