I glaset ett fylligt och tätt vin med smak av solmogna skogsbär, torkade kryddor och färsk rosmarin samt toner av viol. Strukturerad och fyllig, med frisk, välintegrerad syra och silkiga tanniner.
Produktion
Druvorna sorterades för hand och avstjälkades, och genomgick därefter en kallmaceration på 7 dagar. Alkoholjäsningen utfördes i temperaturkontrollerade ståltankar vid 28 grader, och pågick tillsammans med efterföljande maceration i kring 30 dagar. Därefter lagrades vinet tolv månader i franska ekfat om 225 liter, där en tredjedel var nya.
Passar till
Höstig svampgryta med rosmarin, timjan och potatispuré.
Kul att veta
Kaiken är namnet på den vilda gås från Patagonien som flyger över Anderna mellan Chile och Argentina. I likhet med denna fågel pendlade Aurelio Montes mellan länderna under flera år innan han år 2 000 hittade en plats att starta sitt första vineri utanför Chile i Argentinska Mendoza vid Andernas fötter.