I glaset ett kryddigt och druvtypiskt vin med inslag av skogsbär, färska örter, orientaliska kryddor och choklad. Välintegrerade fat och ett långt, friskt avslut.
Produktion
Druvorna delas upp och vinifieras med tre olika tekniker. Delar jäses som hela klasar med maceration carbonique medan andra delar fryses för en så kallad cryomaceration innan alkoholjäsningen och den sista delen får jäsa i öppna träkar med daglig nedtryckning av skalmassan. Efter avslutad alkoholjäsning lagras de olika komponenterna separat i cirka åtta månader på fat innan ett urval görs och blandas.
Passar till
Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller till lättare rätter av lammkött.
Kul att veta
Kaiken har fått sitt namn från den vilda gås från Patagonien som flyger över Anderna, mellan Chile och Argentina. I likhet med denna fågel pendlade Aurelio Montes Sr mellan länderna under flera år. År 2000 valde han att starta sitt vineri Mendoza. Ultra Pinot Noir är det enda i Kaikens portfölj som inte härstammar från Mendoza utan är hemmahörande på betydligt mer sydliga breddgrader, nämligen Patagonien.