Mindre sockerKlimatsmart
Ken Forrester Reserve Cabernet Sauvignon

Årgång:

2019

Ken Forrester Reserve Cabernet Sauvignon

Sydafrika


119,00 kr

Systembolaget nr:

250201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ken Forrester Reserve Cabernet Sauvignon har en nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, choklad, ceder, eukalyptus och kryddor. Vinet är smakrikt och fruktigt med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, ceder, plommon, svartpeppar och kanel.

Produktion

Druvorna cabernet sauvignon och shiraz kommer från en granitrik jordmån. De handskördas, krossas och kallmacererar under två dagar före jäsningen. Jäsningen sker vid 24-27 grader. Den malolaktiska jäsningen sker på rostfria ståltankar före vinet lagras på franska ekfat i 10 månader.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte en grillad ryggbiff med rödvinsås smaksatt med svarta vinbär och en gräddig och vitlöksdoftande potatisgratäng.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

I Sydafrikas mest kända vinregion Stellenbosch finner man vid foten av berget Helberberg den mycket erkända vinproducenten Ken Forrester Vineyards. Egendomen har funnits i Ken Forrester ägo sedan 1994, men farmen grundades redan 1689. Det är ingen tvekan om att Ken Forrester är en innovativ och respekterad vinmakare som under lång tid flyttat fram gränserna för vad Stellenbosch kan göra i vinväg. Filosofin är att ta fram hantverksmässiga, prisvärda och personliga viner som passar till ett brett spekta av olika maträtter. Under en period arbetade Ken i Loire och den inspirationen gjorde att han under 1990-talet satte chenin blanc på kartan i Stellenbosch. Egendomen drivs helt enligt hållbara principer.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

250201

Volym

750 ml

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Coastal Region

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Är mycket behaglig att avnjuta idag, men kan även något år om man så önskar.