Mycket elegant, kryddig och bärig doft med stor finess och inslag av mineral, hallon, körsbär, rosor, och örtkryddor. Nyanserad, kryddig, ungdomlig smak med inslag av vildhallon, körsbär, salvia och mineral. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
50% hela druvklasar användes. Inledningsvis fick druvorna macerera i 3 dagar i öppna, små, rostfria ståltankar innan alkoholjäsningen startade enbart med hjälp av den naturliga jästen. Nedtryckning av skalmassan gjordes regelbundet genom att den trampades ner manuellt för att på så vis få en mjukare extraktion av färg och tanniner. Efter avslutad jäsning flyttades vinet över till franska, neutrala ekfat för lagring. All förflyttning av druvor och vin sker med hjälp av gravitation. Vinet har lagrats i 15 månader på neutrala, franska ekfat och har även genomgått den malolaktiska jäsningen naturligt under den perioden. Inga nya fat har använts. Ingen klarning eller filtrering genomfördes innan buteljeringen.
Passar till
Utmärkt till rätter ljust kött,eller till inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött.
Kul att veta
Druvorna kommer från Mindego Ridge i Santa Cruz Mountains cirka 14 km från Stilla havet. Vingården är belägen i söderläge på mellan 210-290 meters höjd över havet och det tillsammans med närheten till havet bidrar till ett svalt klimat i vingården.