VeganMindre socker
La Petite Perrière Pinot Noir

Årgång:

2021

La Petite Perrière Pinot Noir

Frankrike


119,00 kr

Systembolaget nr:

7237201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

La Petite Perrière Pinot Noir har en fruktig doft med inslag av hallon och andra röda frukter samt kryddor. Smaken är ganska lätt och frisk med bra fruktighet och trevliga inslag av röda bär, kryddor och viss fatkaraktär.

Produktion

Här har man blandat druvan Pinot Noir från egna vinodlingar i Touraine med druvor från södra delarna av Frankrike. Druvorna maskinskördas i mitten av september och efter avstjälkning samt krossning jäser vinet på tankar av rostfritt stål.

Passar till

Till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter. Varför inte en halstrad torskrygg med rödvinssås och potatis- och grevéostbakelse.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen men även driver hotellverksamhet. Följande egendomar till hör företaget, Domaine Saget i Pouille-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres, Domaine de Grande Espérances i Mesland in Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och La Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7237201

Volym

750 ml

Varumärke

Saget La Perrier

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

0 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, vinner inte nämnbart på lagring.