Las Moras Gran Syrah 2018

Las Moras Gran Syrah 2018

Italien


149,00 kr

Systembolaget nr:

9037801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Las Moras Gran Syrah 2018 har nyanserad och intensiv doft med inslag av björnbär, plommon, mynta, peppar, muskotnöt, ceder, lakrits och choklad. Smaken är välbalanserad och intensiv med inslag av mörka frukter, fat, tobak, muskot, kryddnejlika och fikon i ett långt avslut.

Produktion

Provinsen San Juan ligger norr om Mendoza i västra Argentina. Druvorna till detta vin kommer från tre vingårdar belägna i Pedernal Valley, Zonda Valley och Tulum Valley. Druvorna handskördas och selekteras redan i vingården. Jäsning sker med hjälp av den naturliga jästen i roterande jästankar. Vinet lagras ett och ett halvt år på en kombination av nya franska och amerikanska ekfat.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga kötträtter på mörkt kött. Varför inte rosastekt ryggbiff med rödvinsky smaksatt med voatsiperiferypeppar och färska björnbär.

Kul att veta

Lanseras på Systembolaget som en tillfällig lansering med start den 25/3 2022 Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.


89 poäng (++) Djup, varmt mogen frukt med mörka körsbär, viol, vingummin, lagerblad, kaffe och fat. Lång fyllig eftersmak med lite kantig tanninstruktur, bra balans och bra längd.

- Dina Viner Professional Edition, Mars 2021

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Systembolaget nr

9037801

Volym

0,75 l

Varumärke

Penaflor Group

Förslutning

Naturkork

Region

Argentina - Cuyo - San Juan

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras 2-4 år om man så önskar.