Vinet är nyanserat med doft av kryddor, cederträ och torkad mörk frukt. Smaken är fyllig med inslag av fat, tobak, kryddnejlika, torkade björnbär och fikon med ett bra avslut.
Produktion
Provinsen San Juan ligger norr om Mendoza i västra Argentina. Druvorna till detta vin kommer från tre vingårdar belägna i Pedernal Valley, Zonda Valley och Tulum Valley. Druvorna handskördas och selekteras redan i vingården. Jäsning sker med hjälp av den naturliga jästen i roterande jästankar. Vinet lagras ett och ett halvt år på en kombination av nya franska och amerikanska ekfat.
Passar till
Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter på mörkt kött.
Kul att veta
Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.
Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. Det torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 50 olika länder.