EkologiskKlimatsmart
Pata Negra Apasionado, 3 liters Box

Årgång:

2021

Pata Negra Apasionado, 3 liters Box

Spanien


225,00 kr

Systembolaget nr:

7525308

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Pata Negra Apasionado är fruktig, ungdomlig, aningen kryddig med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, örter, svarta vinbär, lakrits, choklad och vanilj. Smaken är mjuk och fruktig, aningen kryddig med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, örter, lakrits, choklad, peppar och vanilj.

Produktion

De utvalda druvorna från ursprungsområdet Jumilla har jäst i ståltank under kontrollerad temperatur.

Passar till

Som sällskapsdryck eller till lättare och medelkraftiga kötträtter. Varför inte en lammgryta med vitlök och färska örter.

LammNötköttLabel: Ost

Kul att veta

Detta vin produceras av Bodegas 1890 som ligger i Jumilla och har fått sitt namn efter det år som Europas största vinföretag José García-Carrión grundades och det var just här som familjen startade sin verksamhet. Vinanläggningen är mycket modern och har flera internationella kvalitetscertifieringar som ISO, BRC och IFS. Här produceras välkända varumärken som Castillo San Simon och Mayoral samt Brandy som går under namnet Brandy de Bodegas 1890.Pata Negra är ett mycket framgångsrikt vinvarumärke med viner från ett flertal spanska vinområden. Pata Negra betyder svart fot på spanska och är också namnet på en speciell sorts lufttorkad skinka från Spanien tillverkad av kött från svarta grisar som är uppfödda på ekollon. Grisarna som används skall vara av den iberiska rasen som har svarta klövar. Skinkan är också känd under namnet Jamon Ibérico och är typisk för det spanska köket.För närvarande finns det Pata Negra viner från Rioja som produceras på Bodega Marqués de Carrión, Ribera del Duero som tillverkas på Viña Arnais, Cava som görs på Bodega Jaume Serra i Penedes, Toro som görs i samarbete med familjen Rodicio López de Letona på Sietecerros Winery, Jumilla från Bodegas 1890, Rueda som tillverkas i ett samarbete med Bodega Alberto, och slutligen Valdepeñas som görs på Bodega Los Llanos.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7525308

Volym

3000 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Tappkran

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Papp

Region

Spain - Jumilla - Jumilla

Sockerhalt

5 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Monastrell, Petit Verdot

Lagring

Vinner inte på lagring