Eleganta toner och druvtypiska toner av rosor och hallon. Ett sött, pärlande och läskande vin!
Produktion
Druvorna avstjälkas och macereras med skalet i 2-3 dagar för att få den önskvärda färgen. Musten klaras sedan och alkoholjäsningen påbörjas. Jäsningen sker i ståltank under tryck och stoppas genom filtrering när vinet nått 5,5% alkohol. Inget socker är tillsatt.
Passar till
Chokladrätter med inslag av hallon, jordgubbar eller varför inte till lite lufttorkad skinka.
Kul att veta
Sedan 1896 har familjen Marenco varit en liten producent med fokus på terroir och druvodling. På 1950-talet tog Giuseppe Marenco över efter sin far och har långsamt jobbat upp både rykte och kvalitet. Idag har familjen 160 hektar vinmark i Monferrato och det är hans 3 döttrar som tagit över vinhuset, Michela, Doretta och Patrizia. De tillsammans med respektive man sköter allt från vinmakning till försäljning. Idag har även Michaelas son Andrea Costa börjat i företaget. Druvorna skördas uteslutande för hand för att välja de bästa druvorna och för att bevara de bästa egenskaperna hos varje sort. Marenco har investerat mycket i en modern vingård. Avancerad utrustning gör det möjligt för Patrizia att bättre kontrollera hela vinframställningsprocessen, från känslig mjukpressning av druvor, till temperaturkontrollerad jäsning, till användning av barriques för att förfina vinerna. Alla dessa ansträngningar resulterar i ett högkvalitativt sortiment av viner som representerar det bästa av Piemontes mousserande tradition.