Prissänkt

logo
Mindre socker
Portia Roble

Årgång:

2022

Portia Roble

Spanien


151,00 kr

159,00 kr

Systembolaget nr:

7125601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Portia Roble har en intensiv och nyanserad doft av mogna mörka bär, blåbär med inslag av viol, kaffe, och choklad. Smaken är fyllig och välbalanserad, med mjuka tanniner och en bra smaklängd där man finner mörka frukter, choklad, kaffe, kryddor och fat.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar i Roa, Gumiel de Mercado, Sotillo de la Ribera och Villanueva. Vingårdarna är belägna på cirka 800 meter över havet. Portia Roble har gjorts på noga utvalda handplockade druvor som jäst vid 26°C och som sedan genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har därefter lagrats i franska ekfat i fyra månader.

Passar till

Smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Utmärkt även till pasta och lagrade hårdostar. Varför inte helstekt Entrecôte med råstekt potatis och tryffelbearnaise

LammNötköttPastaLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 ha vingård i området. Vingårdarna omplanterades och det är först nu, 16 år senare, som man ansett kvaliteten vara bra nog för att släppa sina viner. Vineriet, som blev klart 2008, är designat av Norman Foster och något extraordinärt. Han har noga övervägt allt från materialval till flödet i huset. Byggnaden är byggd i betong, trä, glas och metall och formad som en treuddig stjärna.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

7125601

Volym

750 ml

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Sockerhalt

2,7 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

God att dricka nu men kan lagras 2-3 år om man så önskar.