Nyhet

logo
Portia Triennia

Årgång:

2019

Portia Triennia

Spanien


459,00 kr

Systembolaget nr:

7028801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har aromer av svarta körsbär, plommon, morello-körsbär och björnbär, kompletterat med mörk choklad, kakaobönor och pepparkakskrydda. Detta täta röda vin presenterar sig fylligt och komplext på gommen och har ett långt och njutningsfullt avslut.

Produktion

Efter druvskörden förs druvorna till vineriet. Här sorteras de och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras vinet ytterligare några månader på franska ekfat.

Passar till

Det passar perfekt till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, grönsakscouscous med köttbullar eller bräserad kyckling i rött vin.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 ha vingård i området. Vingårdarna omplanterades och det är först nu, 16 år senare, som man ansett kvaliteten vara bra nog för att släppa sina viner. Vineriet, som blev klart 2008, är designat av Norman Foster och något extraordinärt. Han har noga övervägt allt från materialval till flödet i huset. Byggnaden är byggd i betong, trä, glas och metall och formad som en treuddig stjärna.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

7028801

Volym

0,75 l

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Druva

Tempranillo