Vinet har aromer av svarta körsbär, plommon, morello-körsbär och björnbär, kompletterat med mörk choklad, kakaobönor och pepparkakskrydda. Detta täta röda vin presenterar sig fylligt och komplext på gommen och har ett långt och njutningsfullt avslut.
Produktion
Efter druvskörden förs druvorna till vineriet. Här sorteras de och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar lagras vinet ytterligare några månader på franska ekfat.
Passar till
Det passar perfekt till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, grönsakscouscous med köttbullar eller bräserad kyckling i rött vin.
Kul att veta
Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 ha vingård i området. Vingårdarna omplanterades och det är först nu, 16 år senare, som man ansett kvaliteten vara bra nog för att släppa sina viner. Vineriet, som blev klart 2008, är designat av Norman Foster och något extraordinärt. Han har noga övervägt allt från materialval till flödet i huset. Byggnaden är byggd i betong, trä, glas och metall och formad som en treuddig stjärna.