Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

Årgång:

2015

Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

Portugal


599,00 kr

Systembolaget nr:

5186201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca har en mycket nyanserad och intensiv doft med inslag av mörka frukter, pinjeträd, fat, kryddor, tallbarr och kakao. Vinet är mycket intensivt och nyanserat och i den långa smaken finner man både mörka frukter, fat, kryddor, örter och kakao. Ett häftigt vin som visar Dourodalens potential för röda viner.

Produktion

Vinet vilar under 21 månader i fat av fransk ek , där 50% är nya fat.

Passar till

Utmärkt som sällskapsvin, men är även välkommen kompanjon vid det dukade bordet. Väljes med fördel till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött och fågel. Varför inte servera en hjortstek med gräddsås, stekta trattkantareller och potatiskroketter fyllda med Västerbottensost.

Kul att veta

När Cristiano Van Zeller äldsta dotter Francisca visade samma passion för goda viner som sin far planterades 2004 i samband med hennes 18-årsdag en ny vingård som fick hennes namn. Man planterade 5 blå druvor och det första vinet lanserades 2011.Egendomen Quinta Vale D. Maria är belägen i hjärtat av Douro dalen, längs bifloden Torto. Den köptes 1996 av Cristiano Van Zeller vars familj odlat och tillverkat vin sedan 1620. Efter en lång karriär inom portvinsindustrin köpte han egendomen och började genast en omfattande restaurering. Idag omfattar den 45 hektar vinodlingar med hela 41 olika druvsorter, där stockarna är mellan 12-100 år gamla. Det är stor variation mellan de olika vingårdarna och ambitionen är inte bara att producera högklassiga portviner utan även att sätta Dourodalen på kartan vad det gäller vanliga viner. Quinta Vale D. Maria är också en del av de beryktade Douro Boys som tillsammans marknadsför och kommunicerar områdets kvalitet och potential för röda och vita viner. De övriga medlemmarna är Quinta do Vallado, Niepoort, Quinta do Crasto, och Quinta do Vale Meão. Det är ingen tvekan om att dessa 5 egendomar producerar några av Portugals absolut bästa viner.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Systembolaget nr

5186201

Volym

0,75 l

Varumärke

Aveleda

Förslutning

Naturkork

Region

Portugal - Port - Port

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kommer att utvecklas under lagring 3-6 år.