Elegant, bärig, kryddig doft med inslag av rosor, mineral, mörka körsbär, skogshallon och kanel. Elegant, ungdomlig, bärig smak med inslag av mineral, mörka körsbär, plommon, hallon, apelsinskal och med en balanserad fatton.
Produktion
Musten fick jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen. Cirka en tredjedel hela klasar användes och efter tre veckors nedtryckning av skalmassan flyttades vinet över till ekfat för lagring. Vinet därefter i 18 månader på 228 liter stora, neutrala, franska ekfat, varav 40% av faten var nya.
Passar till
Rätter av grillad fisk, fågel, fläsk- eller lammkött.
Kul att veta
Druvorna kommer från tre olika lägen i vingården Sanford & Benedict. Två av dem är planterade med vinstockar som är ca 10-12 år gamla och dessa druvor ger en härlig mörk bärighet till vinet. Det tredje läget är en mindre del av de oympade stockar som planterades 1971. Dessa druvor ger en fantastisk elegans till vinet.