Nyanserad, ungdomlig, bärig och kryddig doft med inslag av skogshallon, solvarma jordgubbar, mineral och färska örter. Elegant, bärig smak med inslag av mineral, mörka körsbär, plommon och hallon med en balanserad fatton.
Produktion
Musten fick jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen. Drygt två en tredjedelar hela klasar användes och efter tre veckors nedtryckning av skalmassan flyttades vinet över till ekfat för lagring. Vinet lagrades i 19 månader på 228 liter stora, neutrala, franska ekfat, varav 30% av faten var nya.
Passar till
Rätter av grillad fisk, fågel, fläsk- eller lammkött.
Kul att veta
Druvorna kommer från tre olika lägen i vingården Sanford & Benedict. Två av dem är planterade med vinstockar som är ca 10-12 år gamla och dessa druvor ger en härlig mörk bärighet till vinet. Det tredje läget är en mindre del av de oympade stockar som planterades ursprungligen i vingården 1971. Dessa druvor ger en fantastisk elegans till vinet.