Mindre socker
Ringbolt Cabernet Sauvignon

Årgång:

2021

Ringbolt Cabernet Sauvignon

Australien


165,00 kr

Systembolaget nr:

627801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet uppvisar klassisk stil för en Margaret River Cabernet Sauvignon. Finess, struktur och balans ger vinet ett karaktärsfullt och harmoniskt uttryck. Frukten är rik med toner av mörka körsbär, plommon och svarta vinbär. Därtill en påtaglig fräschör och välbalanserade tanniner. Vinet visar sig fint redan idag men kommer att utvecklas stilfullt i flera år framöver.

Produktion

Druvorna kommer från ett litet urval av platser i välrenommerade Wilyabrup nära havet. Jordmånen är rik på sand och grus. Druvorna skördades i mars-april. Vinet har lagrats9 månader i barriquer, varav 4% var nya fat. Resterande del lagrades i en kombination av äldre franska och amerikanska fat.

Passar till

Serveras vid 16-18°C till en rejäl Angus-filé och vitlökspocherade havskräftor sk "steak and lake", men passar även till en saftig klassisk hamburgare eller kolgrillad spetskål med råris och lök.

LammNötkött

Kul att veta

Vinets kvalitet bekräftades inte minst då Ringbolt Margaret River Cabernet Sauvignon korades till Margaret Rivers bästa Cabernet Sauvignon 2019, i tävlingen Halliday Australian Cabernet Challenge.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

627801

Volym

0,75 l

Varumärke

Negociants

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Australia - Western Australia - Margaret River

Sockerhalt

0,4 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Under rätt förhållanden kan vinet lagras i 8-10 år.