Vinet uppvisar klassisk stil för en Margaret River Cabernet Sauvignon. Finess, struktur och balans ger vinet ett karaktärsfullt och harmoniskt uttryck. Frukten är rik med toner av mörka körsbär, plommon och svarta vinbär. Därtill en påtaglig fräschör och välbalanserade tanniner. Vinet visar sig fint redan idag men kommer att utvecklas stilfullt i flera år framöver.
Produktion
Druvorna kommer från ett litet urval av platser i välrenommerade Wilyabrup nära havet. Jordmånen är rik på sand och grus. Druvorna skördades i mars-april. Vinet har lagrats9 månader i barriquer, varav 4% var nya fat. Resterande del lagrades i en kombination av äldre franska och amerikanska fat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till en rejäl Angus-filé och vitlökspocherade havskräftor sk "steak and lake", men passar även till en saftig klassisk hamburgare eller kolgrillad spetskål med råris och lök.
Kul att veta
Vinets kvalitet bekräftades inte minst då Ringbolt Margaret River Cabernet Sauvignon korades till Margaret Rivers bästa Cabernet Sauvignon 2019, i tävlingen Halliday Australian Cabernet Challenge.