Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon har en medelstor och angenäm doft med inslag av björnbär, svarta vinbärssaft, mörka körsbär, fat och kaffe. Smaken är fyllig och fruktig med inslag av mörka bär, plommon, vanilj, fat och en fläkt av peppar och kaffe.
Produktion
Druvorna kommer från vingårdar längs Central Coast och regionen Lodi. Skörden som varade under september och oktober skedde under natten eller tidig morgon. Efter avstjälkningen genomfördes jäsningen i rostfria ståltankar. Vinet lagrades under 10 månader i fat av fransk och amerikansk ek.
Passar till
Att avnjutas som det är eller till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter. Varför inte en lammytterfilé med ört och rödvinsreduktion som smaksätts med färska björnbär och serveras med potatisgratäng.
Kul att veta
Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye whiskey och rom.Robert Mondavi en pionjär och innovatör Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.