Prissänkt

logo
Mindre socker
Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon

Årgång:

2019

Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon


159,00 kr

171,00 kr

Systembolaget nr:

7339701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon har en medelstor och angenäm doft med inslag av björnbär, svarta vinbärssaft, mörka körsbär, fat och kaffe. Smaken är fyllig och fruktig med inslag av mörka bär, plommon, vanilj, fat och en fläkt av peppar och kaffe.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar längs Central Coast och regionen Lodi. Skörden som varade under september och oktober skedde under natten eller tidig morgon. Efter avstjälkningen genomfördes jäsningen i rostfria ståltankar. Vinet lagrades under 10 månader i fat av fransk och amerikansk ek.

Passar till

Att avnjutas som det är eller till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter. Varför inte en lammytterfilé med ört och rödvinsreduktion som smaksätts med färska björnbär och serveras med potatisgratäng.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye whiskey och rom.Robert Mondavi en pionjär och innovatör Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.


13,5 poäng (+) Torr, ganska stringent, örtig doft av svarta vinbär, eukalyptus, lagerblad, svart lakrits, mörk choklad och rostad ek. Medelfyllig, ganska balanserad smak med pigg fruktsyra och lagom strama tanniner i en medelstor kropp.

- Munskänken med Vinjournalen, April 2021


FYND!Klart snygg jänkar-cab för priset. Körsbärsfrukt, tobak, cederträ och läder i snygg kombination.

- Allt om Vin Nr 7 2021

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7339701

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Agglomeratkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - USA - USA

Sockerhalt

3,5 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc, Petite Sirah

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras 1-2 år om man så önskar.