Stor, nyansrik, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, ceder, choklad och fat. Smakrikt, mycket fruktigt vin med inslag av mörka bär, kryddor, rostade fat, choklad och kaffe. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
ruvorna kommer från Rust en Vede Estates egna vingårdar där ungefär 60% av vingårdsarealen är planterade med sju olika kloner av Cabernet Sauvignon.
Varje vingårdsläge och klon vinifierades var och en för sig. Efter skörden avstjälkades druvorna och krossades försiktigt innan musten och druvskalen flyttades över till öppna jästankar. Därefter genomfördes macerering och jäsning med överpumpning och nedtryckning av skalmassan 2-4 gånger om dagen. Jäsningen genomfördes på 7 dagar och den totala macereringsperioden var 21 dagar. Vinet har lagrats i 18 månader på 300 liter stora franska, mediumrostade ekfat. 20% av faten var nya, 20% 1 år, 20% 2 år och 40% 3 år gamla. Under fatlagringen genomfördes malolaktisk jäsning.