Sasseo Primitivo

Årgång:

2021

Sasseo Primitivo

Italien


149,00 kr

Systembolaget nr:

7226801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Sasseo Primitivo har en generös doft med inslag av solmogna blå plommon, moreller, kryddor, kanel och ett stråk av nypon. Smaken är fruktig och kraftfull med mjuka tanniner och en angenäm eftersmak där man både finner toner av körsbär, mörka plommon, och kryddor.

Produktion

Druvorna till vinet Sasseo skördas när de uppnått en  perfekt mognad. De pressas sedan försiktigt och avstjälkas. Jäsningsprocessen pågår under 14 dagar i en temperatur på mellan 25- 28°C. Vinet får mogna i stora fat av ek från Slavonien (region i Kroatien)  under 12 månader och får sedan vila ytterligare på flaskan under 6 månader

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Varför inte en mustig vildsvinsgryta med färska örter, vitlök och lite torkade plommon.

LammNötköttKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Masseria Altemura är beläget i hjärtat av Apulien mellan det joniska och adriatiska havet . Denna unika geografiska placering gör att Masseria Altemura drar nytta av de svalkande maritima vindarna och den näringsrika röda jorden uppblandad med kalksten som är så typiskt för Apulien. Egendomen är på totalt 270 hektar där 130 är vingårdar. Här odlar man druvorna primitivo, negroamaro, aglianico, falanghina, och  fiano. Som alla egendomar som ägs av familjen Zonin så arbetar man idogt för en hållbar framtid. Man har bevarat skogar och olivlundar för att främja den lokala floran och faunan. Det finns också en mycket effektiv uppsamling av regnvatten som används när det finns behov av bevattning. Därigenom belastar man inte den sjunkande grundvattennivån.Lantegendomen (Masseria) består bland annat av en varsamt restaurerat hus från 1600-talet, ett mycket gammalt torn som har haft stor historisk betydelse för bygden och ett kapell med vackra fresker från 1500-talet.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7226801

Volym

750 ml

Varumärke

Casa Vinicola Zonin Spa

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Puglia - Puglia

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Primitivo

Lagring

Är utmärkt god att avnjuta idag. Vinner inte nämnbart på lagring, men kan sparas något år om man så önskar.