Mindre socker
SC Pannell Dead End Tempranillo

Årgång:

2020

SC Pannell Dead End Tempranillo

Australien


239,00 kr

Systembolaget nr:

5261201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett parfymerat och intensivt vin med smak av mörka plommon, björnbär och körsbär, med inslag av sandelträ, nejlika, lakrits och ett stråk av lavendel.

Produktion

Druvorna krossades försiktigt och fick därefter jäsa med sina skal med relativt kort macerationsperiod om 10 respektive 11 dagar. Druvorna från de två lägena hanterades separat fram till slutet av april då den slutgiltiga blenden gjordes

Passar till

Servera till tapas, till exempel chorizo eller lagrad bit ost.

Label: Ost

Kul att veta

År 2004 startade Stephen Pannell och hans fru Fiona vinmärket SC Pannell med avsikt att försöka fånga den fulla potentialen i den natursköna regionen McLaren Vale i South Australia. Eftersom han redan hade erfarenhet av Margaret River-regionen så ville Stephen bredda sig, och i McLaren Vale såg han möjligheten att skapa torra viner från druvsorter som Shiraz, Tempranillo, Grenache och Touriga Nacional. Han fortsatte att utforska området med stor nyfikenhet och antog samtidigt en kompromisslös hållning till sin produktion. Och det faktum att han redan arbetat i några av världens mest ansedda regioner som Bourgogne, Barolo, Bordeaux och Priorat gjorde att han såg på sitt nya projekt med ett öppet sinne. Terroir, klimat, kultur, hållbarhet och kvalitet är ledord, och det är inte fel att säga att Stephen är en av få personer som idag vet hur man utnyttjar McLaren Vales fulla potential för att kunna skapa några av regionens bästa viner.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5261201

Volym

0,75 l

Varumärke

SC Pannell Wines

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Australia - South Australia - McLaren Vale

Druva

Tempranillo

Lagring

Vinet lagrades i 9 månader i större franska ekfat om 500 liter (puncheons).