Mindre sockerKlimatsmart
Señorio de Los Llanos Reserva

Årgång:

2017

Señorio de Los Llanos Reserva

Spanien


76,00 kr

Systembolaget nr:

268501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Señorio de Los Llanos Reserva har en medelstor och ganska utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, russin, kanel, tobak och en stänk av choklad. Smaken är mjuk och kryddig med inslag av fat, torkade frukter, kryddor, vanilj och choklad.

Produktion

Vinet tillverkas av utvalda druvor från ursprungsområdet Valdepeñas och jäsningen sker under en kontrollerad temperatur mellan 25 och 28º C. Efter den malolaktiska jäsningen förs vinet över till fat av amerikansk ek där de lagras under 12 månader. Sedan följer lagring på flaska minst 24 månader innan de släpps på marknaden.

Passar till

Till lättare och medelkraftiga kötträtter. Varför inte en helstekt fläskotlettrad med gräddsås och råstekt potatis.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodega Los Llanos som ligger i ursprungsområdet Valdepeñas grundades redan 1875 och går numer under namnet Bodegas Vinartis. År 2008 köptes företaget av familjen García Carrión som förvandlat egendomen till en toppmodern vinanläggning med en kapacitet på 60 miljoner kilo druvor per år. Anläggning har kvalitetscertifieringen ISO 9001 och i den underjordiska källaren som är en av landets största vilar vinerna i upp till 30 000 ekfat. Egendomen är ledande i ursprungsområdet och producerar välkända varumärken som Señorio de los Llanos, Pata Negra, Armonioso, Torneo, och Don Opas.I den ursprungliga vinegendomen från 1875 finns numer ett av Spaniens mest kända vinmuseum. Ursprungsområdet Valdepeñas är en förlängning av det stora området La Mancha, men eftersom det anses ha större potential för kvalitet har det ett eget ursprungsområde (DO). Området ligger mellan 700-2300 m.öh. och delar det torra och kontinentala klimat som vi finner i centrala delarna av Spanien. Precis som i La Mancha är den gröna druvan Airén dominerande men i Valdepeñas vinner Tempranillo (som här heter Cencibel) mer och mer mark.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

268501

Volym

750 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Valdepeñas - Valdepeñas

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.