Elegant, kryddig doft med inslag av röda bär, mineral och med en balanserad fatton. Nyanserad, kryddig och bärig smak med inslag av skogshallon, mogna jordgubbar, körsbär, mineral och fat. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Efter skörden avstjälkades merparten av druvorna och de fick sedan jäsa spontant i slutna jäskar av betong. Ingen överpumpning eller nedtryckning av skalmassan gjordes. Vinet har lagrats i 5 månader på franska, neutrala ekfat och därefter i 1 månad på betongtank. Vinet har buteljerats utan att klaras eller filtreras.
Passar till
Serveras till rättar av grillad fisk, fläsk- eller lammkött, eller till rätter av vilda eller feta fåglar.
Kul att veta
2014 tog sommelieren Rajat Parr och vinmakaren Sashi Moorman över Evening Land Vineyards i Oregon. Två av USA:s mest välkända vinprofiler blev snabbt kultförklarade för sina Bourgogneinspirerade från fantastiska vingårdslägen. Parr och Moorman är ett riktigt drömteam som med sin imponerande kompetens och sitt sinne för detaljer lyft fram storheten i vinerna från Evening Land, en egendom som tidigt satte Oregon på vinkartan. Evening Land, som omfattar dryga 36 hektar, ligger i ett av toppdistriktet Willamette Valleys svala områden, Eola-Amity Hills. Druvorna till det är vinet kommer till största delen från den allra äldsta delen av vingården Seven Springs. Vinstockarna som är en klon från Pommard planterades 1982 och växer på sina egna rötter.